Waarom zijn er een aantal bomen gerooid?

Geplaatst: 09-03-2018

We hebben afgelopen periode heel wat bomen gerooid.

 Waarom?
Een aantal bomen zoals bij hole 16 waren hun vitale krachten kwijt en onder deze bomen staan al van nature nieuwe bomen klaar namelijk inlandse eiken en we gaan in de loop van de maand maart nog enkele struiken bijplanten. Bij  hole 3 hebben we een aantal essen weg gedaan ivm. de essensterfte. Dan hebben we nog een aantal bomen weg gedaan bij hole 1 ,5 ,8 , 10 en 11. Deze bomen hebben we omgedaan om de greens meer licht en lucht te geven.


Zoals je hierboven kan zien, is het goed dat bijv. deze boom op tijd gerooid is (en niet door bijv. een storm is omgegaan)

Wat zijn de voordelen dan?
Ik vergelijk gras altijd met zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen in deze schaduwrijke omgeving zal niet veel stroom opleveren. Houd deze vergelijking in gedachten. Hoe minder zon op de grasplant hoe minder dat hij energie kan maken.

Plantenbladeren zijn originele zonnepanelen met het verbazingwekkend vermogen om energie van de zon om te zetten in suikers (fotosynthese). De suikers worden gebruikt voor de groei en andere functies in de plant. Net als zonnepanelen die we gebruiken om stroom te produceren, hebben plantenbladeren maximale lichtabsorptie nodig. Blootstelling aan het licht is dus van cruciaal belang voor een goede graszode en beworteling.

De afgelopen herfst en winterperiode was een goed moment om schaduwpatronen over het greenoppervlakte te bekijken en hier hebben we samen met een boomdeskundige een plan van aanpak voor gemaakt.
Nu hopen we dat we meer licht op de greens krijgen en vooral de ochtend zon!

Klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief van maart 2018

Lid worden