Menu

Update (26-11-15): Ook GOLF.NL bericht over de verkiezing Golfbaan van het jaar..

Geplaatst: 12-11-2015

Update (26-11-15):

Ook GOLF.NL, waarvan ook altijd elke week hun magazine bij ons in de entree ligt, bericht over de verkiezing.

Lees het artikel op onderstaande website.

http://www.golf.nl/nieuws/2015/nov/2611-award


 

We zitten bij de laatste 2 genomineerden voor ‘Golfbaan van het jaar’!

Nu duimen en hopen met zijn allen dat we de award voor 'Golfbaan van het jaar' op 17 dec. in de wacht kunnen slepen.
Ongeacht de uitslag mogen wij met zijn allen, van Golfbaan Midden-Brabant, trots zijn dat we in ieder geval bij de laatste 2 genomineerden zitten! 

     

De leden van de NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccomodaties) kiezen elk jaar een ‘Golfbaan van het jaar’.
Dit wordt gedaan aan de hand van een jaarlijks wisselend thema waar alle golfbanen een motivatie over mogen schrijven en inzenden voor de verkiezing. Dit jaar is het thema: ‘Innovatie’.
Wij hebben hiervoor een stuk ingezonden over het biologisch onderhoud van onze baan i.c.m. de methode van Ian Mc Millan. Op alle inzendingen mocht door de leden van de NVG gestemd worden. Uit deze stemming zijn wij samen met Golfbaan Sluispolder als laatste 2 genomineerden overgebleven!!

Op naar de finale....
Gisteren hebben mensen vanuit de NGF maar liefst 4 uur gefilmd, bij ons op de golfbaan over o.a. het thema, om een video maken. Vervolgens wordt deze video getoont tijdens het jaarlijkse Golfgala van de NVG en NGF op 17 december aan alle aanwezige gasten. Hier vindt dan ook de finale plaats van de verkiezing ‘Golfbaan van het jaar’. Na het tonen van deze video mogen alle gasten stemmen op ons of de andere golfbaan en komt er een winnaar uit de bus! Spannend dus.....

Nieuwsbericht vanuit de NVG
"
GOLFBAAN VAN HET JAAR 2015

Voor de verkiezing van Golfbaan van het Jaar 2015 zijn na stemming onder de aangesloten golfbanen- en clubs, 2 banen overgebleven die de meeste voorkeursstemmen ontvingen. Dat zijn Golfbaan Sluispolder en Golf- & Country Club Midden-Brabant. Tijdens de Golf Awards, die op donderdag 17 december a.s. gaan plaatsvinden in Huis ter Duin te Noordwijk, kunnen de aanwezigen hun stem uitbrengen op 1 van deze genomineerde banen. Graag feliciteren wij beide banen van harte met hun nominatie en wensen hen veel succes toe in Noordwijk!"

Ons ingezonden stuk:

“MIDDEN BRABANT GAAT DE BIO TOER OP:

Wat anders zou u verwachten van monocultuur geteelde greens op een schraalzandbed? Een stikstof verpakt tapijt dat altijd groen moet zien. Vroeger spoten we 3 a 4 keer per jaar fungiciden en 1 keer herbiciden om zo toch een mooie baan te behouden. Meestal spoten we deze drugs ‘s morgens op de grasplanten. Vroege golfers kwamen op de green, hun bal werd gedrenkt in de chemiecaliën. Deze chemicaliën worden door de huid opgenomen of ze steken hun vinger in hun mond en zo kregen de golfers hun dosis binnen. Dus dit wilde we niet meer en wat gaat er gebeuren na 2020. Ons streefdoel is geworden om te proberen te verbeteren wat moeder natuur al geschonken heeft. Een manier om dit te verbeteren is dat je je golfbaan milieuvriendelijker gaat onderhouden.

Golfclub Midden Brabant heeft gekozen voor het bio management systeem van Ian Mc Millan. Vorig jaar in de zomer (2014) zijn wij gestart met dit programma. Met dit programma willen we proberen om de populatie en de activiteit van ziekte onderdrukkende microben te verhogen. Om de biologie van de bodem te verbeteren worden de greens behandeld met teacompost.

Composttea is een waterige oplossing geproduceerd uit heilzame micro organisme dat uit compost komt. Deze hoogwaardige compost halen we in de nabij gelegen naaldbossen waar heel veel roodzwenkgrassen groeien. Deze heilzame compost bevat letterlijk miljarden nuttige bacterien, schimmels, protozoas, nematoden en andere organismes. Het gebruik van composttea in de afgelopen halfjaar is al veelbelovend geweest. We zien dat de wortelgroei zowel horizontaal als verticaal is toegenomen. Fusarium en antracnose kunnen we goed onder controle houden. Daarentegen is dollarspot een ander verhaal. Maar voor deze ziekte gaan we volgend groeiseizoen extra proeven doen met extra bacteries en schimmels toe te voegen aan de teacompost.

Na de teacompost gebruiken we ook een aantal plantversterkende middelen zoals humuszuren, alginaten, zeewier,natuurlijke suikers,citroenzuur,ijzerchelaat en mychorrhiza’s.

Het mechanische onderhoudsplan bestaat hoofdzakelijk uit beluchten om zo genoeg lucht in de toplaag te brengen zodat het bodemleven genoeg zuurstof kan krijgen en co2 kan afvoeren.

Zodat we steeds bezig zijn met het milieu en een geleidelijke afbraak van de viltlaag en de gezondheid van grasplanten zijn wij op de goede weg op een duurzamer en gezonder ecosysteem”.

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca