Superdag voor Cross Country wedstrijd

Geplaatst: 13-05-2018

 

Op moederdag werd deze speciale wedstrijd gespeeld met 94 deelnemers. Ik had met mijn zoon ingeschreven om wat ervaring op te doen, wij zijn nog maar 10 maanden lid van Midden Brabant en een wedstrijd is een manier om wat meer mensen te leren kennen.

De weersvoorspellingen waren niet bijster goed ,maar tijdens het lopen viel het ontzettend mee, het was ideaal golfweer met af een toe een beetje neerslag. Er werd kris kras door de baan heen gespeeld. De afslagen en putting greens lagen op verschillende holes. We starten op hole 5 , die nu niet de normale hole 5 was, maar hier moest worden afgeslagen op de tee van hole 3 en waarbij op de green van hole 4 geput moest worden. Een speciale ervaring voor mij en mijn 3 flight genoten. Buiten een paar inloopmaandagavonden had ik nog bijna geen wedstrijd gespeeld dus kreeg veel slagen mee.

Het leuke van deze wedstrijd is dat je op heel andere gedeeltes van de baan komt te liggen, dus eigenlijk op een vreemde baan speelt. Zeker de hole met afslag op hole 8 en putten op 15 was een hele moeilijke. Na 5,5 uur zwoegen werd de einstand opgemaakt.

We speelden american strokeplay en ik eindigde met 55 slagen netto op de eerste plaats. Een superscore, maar ik had met mijn hoge handicap ook nog nooit zo goed gespeeld en zelfs nog een aantal strafslagen geïncasseerd.

De wedstrijdleiding had een mooie prijzentafel geregeld, waarbij Monique Kies bij de dames had gewonnen. Verder kregen de eerste 7 bij de dames en heren een leuke prijs en natuurlijk ook de neary en double neary specialist.

Namens alle deelnemers wil ik Corrie Verhoeven en Barry Oxley bedanken voor deze perfecte dag en roep iedereen op volgend jaar mee te doen met deze hele leuke wedstrijd.

Hein Hermans

 

Voor alle foto's van deze dag, klik HIER.

Lid worden