Permanente winterregels vanaf maandag 18 november

Geplaatst: 07-11-2019

Vanaf maandag 18 november zullen de winterregels en tarieven de intrede doen en permanent zijn tot medio maart.

Lees hieronder alvast de permanente winterregels, zodat je maandag 18 november nooit verrast zult worden. Bekijk tevens ook meteen het filmpje op deze webpagina waarom deze winterregels bestaan.

 


Vanaf MAANDAG 18 NOVEMBER, gelden de volgende winterregels:

Permanente Winterregels

 • Verplichting van:
  • DRAAGTASSEN
   OF
  • EEN TROLLEY MET ‘NOPPEN-WINTERBANDEN’

   Mocht u niet willen of kunnen dragen, leg dan de 'noppen winterbandjes' er op (eventueel 5 trolley's met 'noppen-winterbanden' te huur bij receptie)! Hierbij, om eventuele discussie te voorkomen, nog eens de regels m.b.t. 'noppen-winterbandjes':

De regels m.b.t. noppen-winterbanden zijn als volgt:
- Op alle wielen dienen noppen-winterbanden te zitten.
- Voor vele sets met 3 wielen zijn tegenwoordig speciale winterbanden te vinden (op internet het merk intypen en 'hedge hog')

 • Gebruik 'Winter-teeboxen':
  De teemarkers staan op één en dezelfde plaats. Deze plaatsen worden kaal geslagen. Deze kaal gespeelde stukken worden dan in het voorjaar weer ingezaaid. Reden: beter 1 kaal gespeeld gebiedje per teeing-ground, dan de gehele teeing-ground in het voorjaar te moeten herstellen. Op alle holes zijn dat de Oranje tees, o.a. vanwege: nat/droog, maairoute voorjaar, looproute ernaar toe, ed. Vanaf deze oranje tees is de baan ook qualifying (mits de vlaggen op de greens staan). Op de PAR-5 holes mag u ook vanaf wit spelen ipv oranje, dan is de baan niet-qualifying.

 • Plaatselijke Regel voor plaatsen in de winterperiode (vanaf 1 nov. 2019 tot .......):
  Deze regel is alleen van kracht als naast publicatie van deze Plaatselijke Regel op het mededelingenbord (binnen) ook op het mededelingenbord buiten bij de ingang is aangegeven dat de 'plaatsen' van toepassing is. De Plaatselijke Regel kan uitsluitend gelden voor zo lang de baan (voornamelijk fairways), veroorzaakt door winterse omstandigheden minder goed bespeelbaar is.

  ‘Als een bal in een deel ligt van het algemene gebied, gemaaid op fairwayhoogte of lager, mag de speler zonder straf eenmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in het gebied waarin geplaatst mag worden en dan spelen. Het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen.

  • Referentiepunt: Plaats van de oorspronkelijke bal.
  • Afmeting van het gebied gemeten vanuit het referentiepunt:
   1 stoklengte maar met de volgende beperkingen:
  • Beperking van de plaats van de plek waarin geplaatst mag worden:
   • Mag niet dichter bij de hole zijn
   • Moet in het algemene gebied zijn

  Bij de toepassing van deze Plaatselijke Regel, moet de speler een plek voor het plaatsen van de bal kiezen en de procedures volgen voor het terugplaatsen van de bal volgens Regel 14.2 b(2) en Regel 14.2.e.

  Straf voor het Spelen van een Bal vanaf een Verkeerde Plaats in overtreding van deze Plaatselijke Regel: Algemene Straf volgens Regel 14.7a.’

 


Mogelijke/tijdelijke winterregels (afhankelijk van status baan en weer)

 • Vlaggen op de winterpositie:
  De vlaggen staan bij ons in de winterperiode ook 'gewoon' op de greens! Tenzij er vorst/rijp in de grond zit of vanwege te natte ondergrond. Dan staan de vlaggen op de winterpositie in speciale, grote wintercups (voor de green). De baan is dan niet qualifying. Oprapen van uw bal binnen 1 stoklengte vanaf deze wintercup! De vlaggen kunnen in de loop van de dag, tot uiterlijk 13:00 uur, worden teruggezet door de greenkeepers. Let op: dit kan dus ook in een wedstrijd voorkomen.

 • Handicarts verboden of alleen via winterroute:
  Bij vorst/rijp of te natte ondergrond, zijn handicarts verboden in de baan. Wanneer er geen vorst/rijp in de grond zit of te natte ondergrond is, mag men via de winterroute rijden (fairways en rough VERBODEN!). Deze winterroute krijgt u mee bij de receptie.

 


TIP:
Kijk voordat u bij ons komt spelen op de website bij de baanstatus of er eventueel speciale omstandigheden zijn (uiterlijk 08:30 uur aangepast)!

 • Winter tarieven:
  • 18 holes greenfee 40 euro
  • 9 holes greenfee 26,50 euro
  • 18 holes introductie (met lid) 26,50 euro
  • 9 holes introductie (met lid) 20 euro

 


Waarom zijn er winterregels?

Niels Dokkuma werkt als agronoom voor de NGF. Een agronoom is een teelttechnicus/landbouwkundige en houdt zich bezig met duurzaam onderhoud en beheer van golfbanen.

Veel golfers vragen zich misschien af waarom de vlag op de winterpostitie geplaatst wordt of waarom de golfbaan gesloten is in de winter. In deze video legt Niels uit hoe dat precies zit. In beide gevallen is het niet om de golfer te pesten maar voor behoud van de baan en een betere kwaliteit van de greens vanaf het voorjaar.

Filmpje 1: waarom zijn er winterregels?

 

 Filmpje 2: wat zijn de voordelen van de 'noppen winterbanden'?

Lid worden