NGF team Midden-Brabant Dames Sen. 1

Geplaatst: 03-05-2019

Verslag van teamlid Finy Verstappen
02-05-2019

Vandaag spelen we op Nieuwkerk.
Onze buren kunnen we wel zeggen....wat ligt deze baan er mooi bij...verscholen in het bos.
Uit ervaring weten we ook dat deze 9 holesbaan zeker geen makkie is.
Zo smal, zoveel bomen en verraderlijke sloten die overdwars liggen, en wat zou het weer vandaag doen........

Onze tegenstander Brunssummerheide, heeft zich gedegen voorbereid. Ze hebben voorgespeeld.
Eerst een lekker bakje koffie met appeltaart en gezellig de nieuwtjes van de week uitwisselen.
Stippelberg en Geysteren spelen tegen elkaar. Voor ons is dit de laatste wedstrijd volgende week zijn we gastvrouw. Als we deze wedstrijd winnen zijn we kampioen, dat is op zich al super want we zijn dit jaar gepromoveerd naar de tweede klasse en bij winst zouden we dus promoveren naar de eerste klasse. Dat is echter vooruit lopen, eerst maar eens spelen. We zijn toch wel wat gespannen, het is zo leuk om kampioen te worden en het zit nu binnen handbereik.....
De start is prima, gelukkig droog weer, het is zelfs warm. Flight één en twee winnen de foursome, flight drie heeft het moeilijk, het loopt niet lekker. De stand is nu 4-2.

Eerst lunchen en dan de singles spelen. De baan moet echt met beleid gespeeld worden en er is weinig marche voor de slagen. Goed naar de stem van Robert luisteren die steeds in onze oren klinkt na al die fijne trainingen, dan gaat het lukken. Vreselijk het begint net hard te regenen als wij moeten starten, regenbroek en jas aan,paraplu op. Bah wat een gedoe. Nu nog goed slaan, dat lukt gelukkig.
Wat is het spannend ... Na negen holes zijn er grote verschillen, drie holes down en 1 hole up, zelfs een flight met 6 up!!! Hoe zal het aflopen.....

Tegen 17.00 uur zien we ineens een wit hoofd boven de struiken uitkomen...he dat is onze voorzitter, Bertil, wat leuk. Hij is nieuwsgierig naar de afloop, maar moet nog even wachten nog geen enkele flight is binnen en daar zijn onze teamgenoten Nelleke en Elly ook, zij zitten al de hele dag in spanning, het is ook zo raar als je zelf niet speelt.
Al snel komen flight 1 en 2 binnen maar wat een ellende allebei verloren. Nu werd de spanning nog groter! Flight 3 moet hole18 nog spelen, oohjee beide spelers belanden in de bunker net voor de green. Eerst moet de speelster van Brussumerheide slaan. Ze komt niet uit de bunker zelfs na een paar slagen niet en wij wel....gelukt...deze partij is binnen. Daar komt de volgende flight...oooo jee in het water net voor de green..... hoe zou de stand zijn?
Een hele mooie put redt de wedstrijd , weer een partij binnen.

Daarachter komt flight nr. 5 ze lopen heel relaxed en dat mag ook het is al 6 up voor ons. Een flink gejuich en gelach en geknuffel, het is ons gelukt.

KAMPIOEN!!!

Namens Golfbaan Midden-Brabant:
VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!!

Bovenste rij v.l.n.r.: Jeske van Geffen, Jolanda van de Put, Finy Verstappen, Nelleke Gooren-van Dijk, Gemma Zwerts en Mary Snoeck.
Onderste rij v.l.n.r.: Elly Heitzer en Marleen Aerts

Lid worden