Matchplay Kampioenschap 2019

Geplaatst: 03-09-2019

In het finaleweekend van 31 augustus en 1 september is door acht dames en acht heren in drie rondes gestreden om het Clubkampioenschap Matchplay.

Ter toelichting: in het finaleweekend blijven alle acht deelnemers actief. Niet alleen de winnaars gaan door naar de volgende ronde, ook de verliezers. Zo ontstaat een rangorde van een tot acht.

Op zaterdag zijn twee maal 18 holes gespeeld. Met name de tweede ronde was zwaar. Die is altijd al zwaar maar het warme weer, over de 30 graden, maakte het extra pittig. Er waren geen uitvallers. We kunnen hier spreken van echte diehards.

Voor de derde ronde op zondag waren alle 16 deelnemers weer aanwezig. De temperatuur lag een stuk lager. Heerlijk weer om te golfen. In deze derde ronde kwam het erop aan. Wie kunnen zich kronen met de titel van Clubkampioen. Maar ook zij die voor deze titel al waren uitgeschakeld probeerden in de tweestrijd die zij voerden als bovenliggende partij uit de strijd te komen.

Het viel op dat na vele jaren, bij de heren de “jeugd” de boventoon voerde. Hetgeen een aantal keren tot de opmerking leidde dat volgend jaar het Senioren kampioenschap wel weer in ere hersteld kan worden.

Voor alle foto's, klik HIER.

De uitslag:

Dames   Heren