Maandbekers aug 2018

Geplaatst: 19-08-2018

Maandbeker Strokeplay: de laatste flights bepaalden de uitslag

Onder perfecte weersomstandigheden begon op zaterdag 18 augustus de Maandbeker strokeplay. Het gras begon op veel plaatsen weer van geel naar groen te kleuren. Condities voor de 40 deelnemers om goed te scoren. Nadat 4 flights binnen waren werd het blauwe jasje de eerste keer uitgereikt aan Joop van der Moolen. Dat duurde niet lang want het werd snel door de 15-jarige Ronan Hermans overgenomen. Maar het venijn zat in de staart van de wedstrijd! Ronan kon er meer dan een uur van genieten. Willem van Groenendaal van de voorlaatste flight dook echter met 2 slagen onder Ronan zijn score. Willem’s roem was echter van korte duur want in de laatste flight dook Pieter Bijvoet 2 slagen onder Willem zijn score en werd de uiteindelijke winnaar en stond in het blauw met 68 slagen.

1e Pieter Bijvoet, 68 slagen
2e Willem van Groenendaal, 70 slagen
3e Ronan Hermans, 72 slagen

 

Maandbeker Stableford 

Ook de Maandbeker Stableford van zondag 19 aug is weer onder zomerse omstandigheden verlopen.
Half bewolkt en 25 graden, een ideale dag om goede scores neer te zetten. De fairways beginnen inmiddels weer redelijk groen te kleuren (helaas dus weer wat minder rol).
Die goede scores kwamen dan ook. Zowel Peter van Oosterhout als Jan Dimmers kwamen met 38 Stableford punten binnen. Dat kon echter niet verhinderen dat Ronan Hermans met dezelfde score, maar met een betere laatste 9, de uiteindelijke winnaar werd en getooid in het felbegeerde blauwe jasje met de eerste prijs aan de haal ging.

Voor alle foto's, klik HIER.

Lid worden