Maandbeker mei 2019

Geplaatst: 20-05-2019

De magie van de laatste flight

Het weekend van 18 en 19 mei stond in het teken van twee Maandbeker golfwedstrijden: zaterdag 18 mei de American Stroke Play en zondag 19 mei de Stableford.
Aangezien mijn partner Sandy van Oudenhoven en ik uit Dordrecht komen; hebben wij het genoegen om achterin te worden ingedeeld. Op zaterdag speelde ik in de laatste flight van de B-poule met Koosje Geraerts en Hans van Tuikwerd. Hans werd met een netto score van 67 en 41 Stableford punten met afstand de terechte en gelukkige drager van het felbegeerde blauwe jasje. Zelf mocht ik mij gelukkig prijzen met een netto score van 72, 36 Stableford punten en een birdie.
De wedstrijd op zondagochtend was al een eind op dreef toen Leo Beelen, Conny van Limpt en ondergetekende van start gingen. Alle begin is moeilijk; dus met een streep van hole 1 naar hole 2 was geen goed vooruitzicht. Met twee parren op hole 2 en 3 en een neary en birdie op hole 4 kwam het geluk.
Op de green van hole 6 kwamen we de eerste flight op de teebox van hole 18 al tegen. Waren wij nou zo langzaam, of zij zo snel? Met een paar bogeys en uitschieters als een streep op hole 14 en een goede bounce back met een birdie op hole 15 gingen ook wij richting clubhuis. Op hole 17 lag ik op 36 Stableford. Nog een puntje dacht ik, voor het verbeteren van mijn handicap. Met een strakke par op hole 18, Stroke Index 2, werden er maar liefst 4 punten toegevoegd. Een prachtige uitslag van 40 Stableford, waarmee de twee nummers twee, Filip Wijffels en Hein Hermans, met 39 Stableford het nakijken hadden, na ruim anderhalf uur Leader in the Clubhouse te zijn geweest.
Bij binnenkomst kleedde organisator Corry Verhoeven mij met het blauwe jasje aan. (Net als Hans de dag ervoor.) Wat een leuke traditie. Dank ook Corry voor de warme woorden bij de prijsuitreiking en het geduld voor onze flight van 4,5 uur: "Al het goede heeft tijd nodig."

René Esser
HCP19.0
Trotse drager van het blauwe jasje

Hieronder de uitslag van de maandbeker wedstrijd op zondag 19 mei 2019, met een foto van de winnaar.

1e Rene Esser

40 punten

2e Filip Wijffels

39 punten

3e Hein Hermans

39 punten

4e Gerard van de Par

38 punten

5e Janine Bruininx

37 punten
6e Steven Goossens

37 punten

Voor alle foto's, klik HIER.