Menu

Jeugdteam Golfbaan Midden-Brabant 2e van Nederland bij de PGA Junior League

Geplaatst: 13-10-2017

Golfcompetitie voor jeugd t/m 14 jaar

Zondagochtend 8 oktober…6.00 uur ging de wekker af, o nee het is nog pikdonker, de jeugd had moeite met opstaan!!!
Dan het besef, dat het vandaag de grote dag is. Vandaag spelen ze de kruis/finale wedstrijden in Naarderbos. Vlug aankleden en alles klaarmaken. Om 7.00 uur hadden ze bij de carpoolplaats van het Bastionhotel in Tilburg afgesproken en nog was het donker.
Onderweg veel regen, dat is niet leuk, golfen in de regen, maar in Naarderbos was het droog. Wat een schitterende baan is dit. Hij ligt aan een grote plas en een kleine haven met veel luxe jachten. Er was veel te zien. De driving range was ook bijzonder, ze mochten de ballen in het water slaan, super leuk.

9.00 uur melden ze zich aan bij de PGA wedstrijdcommissie en om 10.00 uur starten ze met de eerste kruisfinale wedstrijd tegen Almkreek.

De par drie baan lag in het bos, dus veel bomen en de afstanden waren flink langer dan die van de par drie baan op Midden-Brabant in Esbeek. 120m de langste en dan nog enkele rond de 100m en minder. Dat was even wennen en de baan was zacht drassig, het had immers veel geregend.

De eerste wedstrijd verliep al spannend, het was lang niet zo makkelijk dan de wedstrijden die ze in de poule gespeeld hadden.

De eerste flight: Anne en Hidde gingen voortvarend van start maar kregen het later moeilijk. De tweede flight: Jules, Tijn en Thibaut wisselden elkaar goed af, super putts! De derde flight: Lauren, Lars en Vincent hadden eerst wat moeite met de lengte, maar dat ging al gauw beter. De vierde flight: Jurre, Bowen en Sem  speelden rustig hun spelletje, ze waren in hun element.

Uitslag 91/2-31/2, dus dik gewonnen. Het was geweldig verlopen. Ze mochten om de eerste of tweede plaats spelen! Er waren heel veel supporters vooral voor ons, zo geweldig om zo te mogen spelen, maar die supporters hadden meer moeite met de spanning dan de spelers, gelukkig maar.
Daarna gingen ze lekker even lunchen, drinken konden zij zelf pakken en de lunch stond klaar, super dus. Om 13.00 uur speelden ze de finalewedstrijd, tegen Naarderbos. Jammer zij hadden voordeel van de thuiswedstrijd. Hoe zou het lopen……
Ondertussen was ook de zon gaan schijnen, heerlijk, maar wat was het spannend, deze tegenstander was van heel ander formaat! Ze speelden goed! Het team van Midden-Brabant moest flink aan de bak. De toeschouwers werden een beetje onrustig, het was moeilijk om de stand van vier flights bij te houden, er gebeurde zo veel.
De eerste flight van Naarderbos speelde de eerste drie holes, 1 onder par, dat was wel heel moeilijk tegenstand bieden. Ze hoorden ook steeds juichende mensen en applaus dat maakte het nog moeilijker en spannender. Na twee uurtjes was de wedstrijd gestreden maar niemand kon zeggen hoe het er voor stond, wat afschuwelijk spannend. De zenuwen gierden door de buik. Eindelijk hoorden ze de uitslag: Naarderbos - Midden Brabant was 6-6 geworden.

Geweldig, maar wat nu…..? Midden-Brabant had goed gespeeld zeg, ze waren dus gedeeld eerste geworden! Hoe werd dat opgelost, er kon tenslotte maar een winnaar zijn. Nog meer wachten, nog meer spanning, iedereen werd er stil van.....
Na lang wachten kwam de uitslag, althans, ze wilden het nog even spannend houden….., Iedereen moest eerst mee naar buiten op de foto. Dan eindelijk het was zover….

Op de vierde plaats: Almkreek

Op de derde plaats: Liemeer

Op de tweede plaats of zullen we de eerste plaats maar gewoon zeggen…… Midden Brabant.

Op de eerste plaats: Naarderbos.

De gedeelde eerste plaats was dus tweede plaats geworden! Een geweldige prestatie. Tweede van Nederland, maar ook heel jammer. Midden-Brabant zat o zo close bij die eerste plaats. Heel trots en voldaan gingen zij weer naar huis. Het was een geweldige dag met zon, geweldig golfspel, veel enthousiaste supporters en een o zo trotse Jeugdcommissie, wat is die trots op de JEUGD van Midden-Brabant!

Voor alle foto's, klik HIER.

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca