Hole-in-One door Henny van Esch

Geplaatst: 28-10-2019

Donderdag 24 oktober 2019, mixed wedstrijd, starttijd 9.46 uur, marker Herman Koks, medespeler Hans van der Zwan. Dat was het begin van deze wedstrijd.

Hole 15: De heren slaan af, beide ballen komen in een bunker terecht en Herman maakt de opmerking dat er nog 3 bunkers voor mij over zijn om uit te kiezen. Mijn antwoord was, nee, ik ga ertussen door. De bal vloog door de lucht en lande inderdaad tussen twee bunkers in en rolde de green op waarbij ik de opmerking maakte “ kijk heren, zo moet dat “ De bal rolde richting de vlag en met open mond van verbijstering verder naar de vlag en toen de put in. Er volgde een schreeuw en twee omhelzingen. Ik was helemaal beduusd, hoe is dit mogelijk.

Bij de prijsuitreiking na de wedstrijd werd het vernoemd als eagle zoals de computer aangeeft, maar twee slagen onder par is bij een par 3  natuurlijk een HOLE IN ONE. Met een fles Berenburg in de arm als prijs en de aanwezige spelers met een drankje van mij werd het een onvergetelijke dag.

Later las ik op internet dat een hole in one spelen een kans is van 1 op 30.000  Zal dus tevens mijn laatste zijn geweest.

Henny van Esch