Glow in the Dark jeugdwedstrijd

Geplaatst: 01-12-2019

Vrijdag 29 nov. 2019, 16.00 uur: Antoine en Robert zetten de baan uit. Een heel bijzondere route, met lichtjes en alternatieve lengte. Het zijn 11 holes. Een hele klus.

Tegen 17.00 uur komt de wedstrijdleiding, nog even wat extra versiering. Het is een speciale wedstrijd: de jeugd speelt samen met de ouders in het donker. Het is een Texas  scramble  wedstrijd, dus een teamaangelegenheid.

Om 18.00 uur eten we samen, erwtensoep voor de volwassenen en friet met een snack voor de jeugd. Heel gezellig de sfeer zit er meteen al in. Er hangt een wat opgewonden sfeer want in het donker golfen is toch heel anders. De voorzitter: Bertil Lenderink is langs gekomen. Hij heeft een heel belangrijke mededeling: de jeugdspeler van het jaar wordt bekend gemaakt. Wie zal het zijn? Vorig jaar was het Ronan Hermans,
dit jaar is het .... Tijn Lewiszong.
Hij heeft dit jaar geweldig geoefend. Zijn handicap is enorm gezakt, heeft nu hcp 20 echt super knap. Dus Tijn proficiat.

Tijn is geweldig trots, hij verklapt nog wel even dat zijn doel dit jaar onder de hcp 20 uit te komen en dat is hem bijna gelukt. Volgend jaar lukt dat zeker.

Nu de uitleg voor de wedstrijd. Er worden allerlei glowarmbandjes, glowstaafjes en niet te vergeten speciale golfballetjes met glowstaafjes uitgedeeld. Nog even goed aankleden want het is koud, een echte winterwedstijd. En starten maar.

Ondertussen ruimen we binnen alles op en vullen we bakjes met strooigoed voor ieder jeugdlid en wat extra voor de ouders/grootouders. De prijzen worden uitgestald en de enorme wisselbeker staat klaar!

Er hangt nu een gezellige 5 dec. sfeer.

Na ruim anderhalf uur zijn de teams binnen, een enkel team heeft gesmokkeld door niet alle holes te lopen, zij vonden het erg koud. Anderen vonden het heel lekker weer.

Ineens horen we sintmuziek en daar treedt de sint binnen. Hij is toch gekomen, ieder jeugdlid wordt naar voren geroepen en persoonlijk toegesproken, daarna mogen ze een pakje uit de grabbelton grabbelen.

Het was erg knap dat sint zoveel over onze jonge golfers wist te vertellen. De sint reikt ook de prijzen uit: de beker is gewonnen door familie Soetens! Proficiat samen.

Hierna ging iedereen heel voldaan naar huis , het was een erg geslaagde avond.

Met dank aan Rob en zijn medewerkers, alles liep weer heel gesmeerd.

De Jeugdcommissie