Glow in the dark / Sintwedstrijd

Geplaatst: 29-11-2017

Vrijdagmiddag 24 november, om 15.30 uur begonnen de voorbereidingen. Het clubhuis versieren, lekker vrolijke sintvlaggetjesslingers en glitters. Alle lampjes wedstrijdklaar maken. Dat waren er ontzettend veel om de greens te verlichten, de tees en de vlaggen, een beetje lichthulp was er wel nodig anders zou het gevaarlijk worden. De wedstrijdtafel gereed maken en de wedstrijdkaarten schrijven, want er waren nog een paar afzeggingen en opa en oma wilden nog meespelen.

Tegen 17.30 kwamen de eerste deelnemers binnendruppelen, veel opa’s, oma’s en ouders. Het werd een gezellige boel maar ook een beetje spannend want de wedstrijd was “donker”. Kon je de vlag wel zien en hoe ging dat dan……., maar om 18.00 uur gingen we eerst samen eten. Voor de volwassenen was er een heerlijke kop erwtensoep en voor de jeugd frites met een snack naar keuze. Na het diner kwam het moment van de uitleg. Robert en Antoine deden hun uiterste best, iedereen kreeg nog een zakje met glowstaafje, glowgolfballetje en glowarmbandje. De staafjes werden gebroken en geschud en in het balletje gedaan, dat zag er al super uit. Op naar de startholes, zoeken maar. Voor de meest bekende deelnemer, die onze baan drie keer per week loopt, was het nog moeilijk om hole 15 in het donker te vinden….. We bleven lekker dicht bij elkaar. Wat zag het er schitterend uit met alle bolverlichting in het pikdonker en wat was het moeilijk om de afstand te schatten! Hier en daar werden er kreten van verbazing of anders geuit. Tegen 20.30 uur was de wedstrijd gestreden. Alle deelnemers kwamen enthousiast en met rode wangen binnen, het was een hele leuke wedstrijd. Er stonden leuke sintstoombootjes met chocolade voor alle jeugdleden op tafel en er werden de meest stoere verhalen gewisseld.

Er was supergoed gespeeld maar Mas en Coen Reynen en Reece Jones en Ad Kouwenberg hadden de wedstrijd gewonnen.

Ineens hoorden we iets anders, boven, bij het bordes stonden Sint en zijn Pieten! Wat een verrassing. Sint kwam naar beneden de pieten hadden heerlijk strooigoed bij zich. O, dat was toch weer indrukwekkend de sint in een grote stoel voor ons. In zijn grote boek stond over ieder kind iets geschreven en Sint stelde ook vragen. Zo vroeg hij aan een jeugdlid, wat hij op onze golfclub nu het leukst vond……. met groot enthousiasme antwoordde hij:   “VOETBAL” !!!! Grote hilariteit ontstond er toen. Ieder jeugdlid kreeg een cadeautje en een zakje chocolademuntjes.

We kijken met zijn allen met veel voldoening terug op een zeer geslaagde avond en hopen dat Sint en zijn Pieten de weg volgend jaar weer naar onze club kan vinden.

Voor alle foto's, klik HIER.