Gedragscode

Geplaatst: 06-09-2019

De Regels 2019 schrijven voor dat elke golfclub over een Gedragscode zou moeten beschikken. Waarom? Een gedragscode bevat regels over integer handelen, rekening houden met anderen en goed voor de baan zorgen. Elke speler zou natuurlijk volgens deze ‘spirit of the game’ moeten spelen. Als de gedragscode wordt toegevoegd aan het wedstrijdreglement kan de wedstrijdcommissie bij overtreding van de code een straf opleggen.

In het voorjaar hebben de Regel & Handicapcommissie en de Wedstrijdcommissie een code opgesteld. Deze code is in het voorjaar door het bestuur is bekrachtigd. De code is
opgenomen in het wedstrijdreglement.

Onze vereniging en de exploitant verlangt dezelfde spirit of the game van de spelers in het reguliere spel, dus als er geen door de club georganiseerde wedstrijd is. Daarom is er ook een separaat ook een code opgesteld voor regulier spel.

Zie voor beide codes de website onder: (inloggen) - leden - reglementen en protocollen.
OF

  • Klik hier voor 'gedragscode regulier spel'
  • Klik hier voor 'wedstrijdreglement'

De exploitant is zo vriendelijk geweest om de code voor regulier spel in te lijsten en op te hangen in de hal en de kleedkamers, samen met het kledingvoorschrift.

Als we ons allemaal zorgvuldig houden aan deze code zijn we verzekerd van nog meer golfplezier!

Regel & Handicapcommissie
Joep Verheijen

P.S. via deze weg wil de exploitant ook meteen de 'regel en handicapcommissie' bedanken voor hun inzet met als resultaat een uitstekende gedragscode!

Lid worden