Menu

Doorzaaien + bezanden greens

Geplaatst: 15-09-2015

Update (di. 15 sept.)

Vandaag (di. 15 september) hebben de greenkeepers de greens van hole 7 t/m 18 + puttinggreen doorgezaaid en bezand. Dit doen we om zo snel mogelijk de grasmat dicht te krijgen na de schade van de 'Dollar spot'. Zie uitleg over de dollar spot onder de horizontale lijn.

Hieronder een aantal foto's van het doorzaaien en bezanden van greens op dinsdag 15 september.

 


Dollar spot

In de afgelopen maand zijn er op enkele greens een grote aantasting geweest van dollar spot. Nu we dit jaar geen fungicide meer gebruiken om ziektes te bestrijden is de aantasting groter dan de afgelopen jaren. De ziekte is nu tijdelijk gestopt. Door het biologisch management zal dit in de loop van de aankomende jaren verbeteren. Door de verschillende biostimulerende producten en de compost tea zal de grasplant zich weerbaarder maken tegen aantasting van ziektes.

Ziekte symptomen

 

De symptomen van deze ziekte zijn witte of bruine vlekken van dode blaadjes zo groot als een dollar. Vandaar de naam dollar spot. Deze ziekte kan heel snel uitbreiden. Vooral wanneer we warm en vochtige nachten hebben. Af en toe kan je in de vroege ochtend op de dauw de witte myceliumdraden zien. Deze ziekte gaat in rust liggen wanneer de nacht en dag temperatuur lager worden.

Cultuur technische maatregelen

 

Op donderdag 20 augustus 2015 hebben de greenkeepers de greens die zwaar aangetast waren of zijn bewerkt. 
De greens zijn in 2 verschillende richtingen verticaal gemaaid op een diepte van 3mm. Met deze bewerking willen we afgestorven materiaal verwijderen. Nadien hebben we de greens bezand. En dan doorgezaaid met een spiking rol in 2 verschillende richtingen. Deze doorzaai werkzaamheden willen we wekelijks toepassen tot  dat de grasmat genoeg gesloten is.

 

Wij danken u voor uw begrip en geduld.

De greenkeepers

 

 

 

 

 

 

 

Onze sponsoren

Golfbaan Midden-Brabant op Leadingcourses.com
Gasten / Baan
Club
Academy
Horeca