Clubkampioenschap Matchplay 2017

Geplaatst: 27-06-2017

In het weekend van 24 en 25 juni is om het Clubkampioenschap Matchplay voor zowel dames als heren, gestreden.
Het betrof hier het finale weekend. In een tweetal voorronden was het aantal mannelijke deelnemers teruggebracht naar acht.
Bij de dames zijn geen voorronden gespeeld. Er waren vier inschrijvingen. Bijzonder jammer dat niet meer vrouwelijke leden willen deelnemen.

Beide dagen werden gekenmerkt door prima golfweer. Een heerlijke temperatuur en Pluvius was ons ook goed gezind. Twee kleine buitjes van korte duur was alles.

Bij de dames hebben de vier deelneemsters twee ronden gespeeld.
De winnaressen van de eerste ronde speelden in de tweede ronde tegen elkaar om het kampioenschap.
De verliezers streden in de tweede ronde om de derde plaats

Voordat in de laatste ronde de 18e hole werd bereikt, was de tweestrijd tussen Ank Stolk, de winnares, en Lida Timmerman beslist. De uitslag was als volgt
1 en kampioen: Ank Stolk. 2 Linda Timmerman. 3 Neli Nicolova. 4 Elly Heitzer.

De strijd bij de heren ging over drie ronden. Jammer dat Ad Vugts en Jef Heitzer vanwege blessures niet, respectievelijk voor een deel niet mee konden doen.
In tegenstelling tot bij de dames viel bij de heren de beslissing wie zich kampioen mocht noemen op de laatste hole. Kortom, spannend tot het laatst.

1 en kampioen Barry Oxley, 2. Ritchie van Hulten, 3. Willem van Groenendaal, 4. Jan Beelen, 5. Bram van Rijn, 6 Twan de Veth.

De prijzen zijn uitgereikt door Jan Bols, die in zijn toespraakje opmerkte verheugd te zijn dat ook hier in het deelnemersveld de toename van jeugdige leden zichtbaar is.

Voor meer foto's zie FOTOALBUM