Bericht van de greenkeepers: divots repareren!

Geplaatst: 12-11-2018

DIVOTS, DIVOTS, DIVOTS OP DE FAIRWAYS…       

Divots zijn het onvermijdelijke gevolg van het spel dat vanaf een natuurlijk oppervlak wordt gespeeld. Elke sport die op een natuurlijke ondergrond wordt gespeeld zal resulteren in een soort schade aan het speelveld. Wij als greenkeepersstaff besteden per week een aantal uren aan het herstellen van divots op de tees. Als we ook nog eens de divots moeten herstellen op de fairways moet ik een extra man aannemen om deze speelschade te herstellen. Dus dat gaan we niet doen. Ik weet het voor jullie is het als golfer soms moeilijk. Op de ene baan moet u de divot niet herstellen en op de andere baan krijgt u divotmix mee in een zakje. Maar ik ben het niet eens met die 2 maatregelen. De golfers die hun divots zelf moet herstellen met zand kan leiden tot nog eens slechter speeloppervlak. Teveel zand of te weinig zand gebruikt.


Maar de golfregels van het golfspel bepalen dat alle spelers hun divots moeten repareren. Al te vaak zie ik grasstukken op 15m. afstand van het schot liggen van de schuldige. Het is vrij duidelijk dat de speler geen poging deed om het gras op te halen noch een vluchtige poging deed om de wonde te herstellen. Goede etiquette dicteert dat u de grasmat naar de bron moet retourneren en te herstellen.

Bij twijfel…......

Als u twijfelt haal zoveel mogelijk gras op breng het terug naar de kale plek, plaats het terug in positie en trap het goed vast.

Er is echt geen excuus om u fairway divot niet te reparen. Het duurt hooguit 30 seconde om deze soort reparartie te voltooien en het maakt het verschil voor de volgende speler die misschien op uw plek landt.

De niet gerepareerde divots biedt een leegte die vaak wordt gevuld door onkruiden indien u die onbeheerd achter laat. Deze onkruiden kunnen we hoogst waarschijnlijk niet meer bestrijden na 2020.

Dus als jullie in de winterperiode de divots niet beter gaan herstellen zullen wij misschien genoodzaakt zijn om de volgende matjes te verplichten...

Dus HERSTEL UW DIVOTS!

 

Lid worden