ACTIE tegen eikenprocessierups d.m.v. vleermuizenkasten!

Geplaatst: 18-02-2020


 


 

Of stuur een mailtje naar info@golfclubmiddenbrabant.nl en geef aan dat u ook wilt sponsoren!

 


ACTIE tegen eikenprocessierups d.m.v. vleermuizenkasten!

SPONSOR €15,- MEE.........

Afgelopen jaar zien we bij ons op de golfbaan en in heel Nederland en België meer en meer de eikenprocessierups verschijnen. Afgelopen jaar hebben we zichtbare nesten bestreden door deze nesten weg te branden. Maar alleen deze maatregel zal niet helpen....

We kunnen ook laten spuiten met bepaalde producten maar daar zijn zoveel voorwaardes aangebonden om een goed resultaat te bekomen en is niet milieuvreindelijk. We kunnen ze ook laten wegzuigen maar dat is een zeer dure maatregel en tijdrovend.

In de spreeuwenkasten die we een paar jaar geleden hebben opgehangen zitten ook veel kool – of pimpelmezen. Deze vogels helpen ons ook gedeeltelijk mee om de jonge rupsen te verorberen. Maar uit onderzoek en waarnemingen is ook gebleken dat vleermuizen de nachtvlinders (=processierups) opeten. Een vleermuis is een nachtelijk zoogdier. In Nederland zijn er momenteel meer dan 20 vleermuissoorten. Ze voeden zich met insecten waaronder ook de processievlinder (nachtvlinder).

Omdat we de golfbaan zo duurzaam mogelijk willen onderhouden zijn we opzoek naar verschillende sponsoren die ons willen helpen met het aanschaffen van de vleermuiskasten. Elke kast zal zijn eigen soort vleermuis aantrekken. De vleermuiskasten zijn gemaakt van hydro -thermisch gemodificeerd hout en keramiek. Dit hout is FSC gecertificeerd en heeft een lange levensduur. De prijs van deze kasten liggen tussen de €45 en de €75. De inschrijflijst ligt in de entree van het clubhuis waar u zich kunt inschrijven voor een deelname aan deze sponsoractie voor €15,00 p.p. (naam + mailadres).

De greenkeerpersstaff gaat ook zorgen voor meer aanplant van inheemse struiken en zaaien van bloemenmengsels die ook s nachts geuren. Deze trekken insecten aan waarop de vleermuis op af komt.  Wij hopen op een grote deelname aan deze sponsoractie, zodat wij vele kasten kunnen aanschaffen en ophangen.

Lid worden