Aandacht gevraagd voor veiligheid op en rond de baan

Geplaatst: 01-11-2017

Dit weekeind heeft zich een tweetal forse ongelukken voorgedaan op onze golfbaan. Gelukkig in beide gevallen met een fortuinlijke afloop en met beperkt letsel.

Allereerst raakte tijdens een juniorwedstrijd een handycart met daarin twee junior leden op de brug van hole 17 te water. Dankzij doortastend en snel optreden van begeleiders en omstanders kon gelukkig worden bereikt dat de slachtoffers nog tijdig uit het water en deels onder hun cart vandaan gehaald konden worden. Waardoor veel erger is voorkomen. Nu waren slechts schrik en kneuzingen het gevolg voor de beide passagiers, hun ouders en de begeleiders/organisatoren. En resteert een total loss handy cart.

Voor het bestuur en de exploitant uiteraard reden voor een gedegen onderzoek naar de toedracht. Mogelijk leidend tot aanscherping van de instructies en voorwaarden voor het gebruik van handycarts op onze golfbaan.

Het tweede ongeval betrof een jeugdlid (zie foto) dat op de driving range afslagplaats door ongelukkige onachtzaamheid van een medespeler aan het hoofd getroffen werd door een golfclub. Met een forse hoodfdwond die gehecht moest worden tot gevolg.

Voor het bestuur is dit ongeval aanleiding om alle leden op te roepen toch vooral voorzichtig en waakzaam te zijn op de driving range afslagplaatsen. En om vooral voldoende afstand te houden tot spelers die daar aan het trainen zijn. In het belang van uw eigen veiligheid en welzijn.