A.u.b. niet rijden met uw trolley (of handicart) voorbij kettingen en touwen

Geplaatst: 06-11-2017

Jammer maar helaas, ze zijn nodig. Wij zetten deze ketttingen en touwen niet neer om u te pesten. Ze staan bij gebieden die drassig/natter zijn door de samenstelling van de bodem, of door te weinig licht en/of lucht op deze bodem, ed..Hier achter rijden met uw trolley of handicart verdicht deze bodem nog meer. Naast sporen rijden, slibt hierdoor deze bodem ook nog eens extra snel dicht. Hierdoor krijg je grassterfte, met alle gevolgen van dien in het voorjaar. Voorbij deze kettingen en touwen mag u wel lopen (ook met draagtas) en uw golfslag maken, maar niet rijden met uw trolley. Ook niet met winterbanden. 

Afgelopen vrijdag reed de helft van onze leden met zijn trolley (gesignaleerd door de marshal) gewoon voorbij deze ketting (eromheen of eronder door). Wij als greenkeepers vinden dit heel erg jammer!

Zie hieronder een voorbeeld bij hole 1 van de de hierboven genoemde situatie:

Daar staat ook nog dit bordje bij dat volgens ons weinig aan twijfel over laat:

Hebt u overigens last van deze ketting/touwen met uw swing, dan mag u de ketting/paaltjes plat leggen, uw bal spelen en de ketting/paaltjes opdezelfde plek weer terug zetten. Maar volg a.u.b. wel netjes de genoemde instructies op.

Bedankt voor uw begrip.

Lid worden