Golfsixes League 2018

Op vrijdag 25 mei aanstaande gaat wederom de PGA Junior League van start. De PGA Junior League heeft een nieuwe naam gekregen en heet nu 'Golfsixes'. Lees hier meer over de Golfsixes league.

Wij doen dit jaar ook weer mee met 2 teams!

De 'Golfsixes' is een competitie voor de jongere jeugd tussen 8 en 14 jaar oud. Ze spelen op de par-3 banen van verschillende clubs en in een onderlinge strijd proberen zij de titel 'Golfsixes Kampioen' naar zich toe trekken.
Het is geweldig om hen te zien spelen en we weten zeker dat jullie dat ook vinden. Komt u ze aanmoedigen?

Verslag 31 augustus: KAMPIOEN OF TOCH NET NIET?........

Vrijdag 31 augustus werd op Prise d’Eau de laatste competitiewedstrijd van de Golfsixes League gespeeld. Wij speelden met twee teams in deze poule van Zuid – Nederland.

Het eerste team stond op de eerste plaats, maar met een ½ punt verschil van De Haenen en heel dicht erachteraan kwam Prise d’Eau. Deze avond zou dus zinderend spannend worden. Team 1 speelde tegen Dongen , op papier zou dit een fijnere tegenstander moeten zijn. Verder was het ook heel belangrijk wat het tweede team zou presteren, want daardoor kreeg die tegenstander minder punten.

Jurre en Tijn, Bowen en Pum, Mas en Joep speelden de wedstrijd. Allebei afslaan,  de beste bal kiezen, weer allebei slaan en weer de beste bal kiezen enz. Tijn en Jurre speelden geweldig, het leek een makkie maar ze speelden heel geconcentreerd en  het korte werk was heel goed. Bowen en Pum hadden een wisselende start, ze waren zelf niet tevreden over hun spel,” het gaat niet” en m.n. Bowen schudde steeds zijn hoofd. Hij was erg gedreven en steeds met de uitslag bezig , hij vergat plezier te hebben. Dus een mentale oppepper was daar zeker nodig….en ja hoor het werkte, meer rust in het spel en het niveau kwam vanzelf super knap! Mas en Joep vulden elkaar heel goed aan en haalden de nodige punten binnen, maar wat was nu de uitslag? Eerst lekker eten en toen kwam Ingrid, de jeugd coördinator van Prise d’Eau met de uitslag . het tweede team eindigde op de een na laatste plaats , dat was erg knap . Op plaats drie eindigde De Haenen ……..dat was verrassend , nu werd het doodstil wie eindigde op plaats twee?...........Prise d; Eau, dus …..Midden Brabant 1  was KAMPIOEN!!! Er klonk een oorverdovend gejuich een complete ontlading! Ze vielen elkaar in de armen! En …er was een echte kampioensbeker!

GEWELDIG, Proficiat allemaal, super knap.

In september/oktober wordt de landelijke wedstrijd gespeeld en daarna de Beneluxwedstrijd, de data en plaats zijn nog niet bekend, maar we zijn nu al heel erg blij.

Praktische informatie

• Starttijd: bij beide poules wordt er op de speeldag telkens om 18:00 uur gestart
  • Aanwezig: graag proberen een half uur van te voren op locatie aanwezig te zijn (inslaan, foto's etc.)
  • Flight indeling: deze wordt ter plekke bekend gemaakt
  • Eigen vervoer: vervoer dienen de ouders zelf onderling te regelen. Eventueel is via de 'log in' op de website in het menu 'leden' de ledenlijst te raadplegen voor contactgegevens
  • Kleding: ook de gebruikelijk teamkleding wordt op de locaties uitgedeeld

Speeldata 2018