WinterregelsOp dit moment, gelden de volgende winterregels

 • Gebruik 'Winter-teeboxen'
  De teemarkers staan op één en dezelfde plaats. Deze plaatsen worden kaal geslagen. Deze kaal gespeelde stukken worden dan in het voorjaar weer ingezaaid. Reden: beter 1 kaal gespeeld gebiedje per teeing-ground, dan de gehele teeing-ground in het voorjaar te moeten herstellen. Op alle holes zijn dat de Oranje tees. Vanaf deze oranje tees is de baan ook qualifying (mits de vlaggen op de greens staan). Op de PAR-5 holes mag u ook vanaf wit spelen ipv oranje. Dan is de baan niet-qualifying.

 • Bij vorst vlaggen op de winterpositie:
  De vlaggen staan bij ons in de winterperiode ook 'gewoon' op de greens!
  Tenzij er vorst in de grond zit. Dan staan de vlaggen op de winterpositie (voor de green).

 • Handicarts verboden of alleen via winterroute.
  Bij vorst zijn handicarts verboden in de baan. Wanneer er geen vorst in de grond zit mag men via de winterroute rijden (fairways en rough VERBODEN!). Deze winterroute krijgt u mee bij de receptie.

  Het kan dus bijv. zijn dat de (nacht)vorst tot 10:00 uur in de grond zit en de vlaggen op WINTERPOSITIE voor de greens staan. Na een herkeuring om bijv. 10:15 uur door een greenkeeper kan het dat de vlaggen weer terug gaan op de green en de handicarts ook weer via de winterroute mogen rijden.

 • Winter tarieven:
  • 18 holes greenfee 40 euro
  • 9 holes greenfee 26,50 euro
  • 18 holes introductie (met lid) 26,50 euro
  • 9 holes introductie (met lid) 20 euro

Tip:
Kijk voordat u bij ons komt spelen op de website bij de baanstatus of er eventueel speciale omstandigheden zijn (door bijv. het weer)!

 


Waarom zijn er winterregels?

Niels Dokkuma werkt als agronoom voor de NGF. Een agronoom is een teelttechnicus/landbouwkundige en houdt zich bezig met duurzaam onderhoud en beheer van golfbanen.

Veel golfers vragen zich misschien af waarom de vlag op de winterpostitie geplaatst wordt of waarom de golfbaan gesloten is in de winter. In deze video legt Niels uit hoe dat precies zit. In beide gevallen is het niet om de golfer te pesten maar voor behoud van de baan en een betere kwaliteit van de greens vanaf het voorjaar.

 

 

Lid worden