Aanmelden NGF competitie

Golfclub Midden-Brabant hanteert het principe van een open inschrijving voor de competitie. Het aantal in te schrijven teams aan de competitie is afhankelijk van de belangstelling die er bestaat en is aan een maximum gebonden vanwege de baanbezetting.

De indeling van de belangstellenden in de competitieteams gebeurt door de Wedstrijdcommissie.

Voor deelname aan de NGF competitie worden voorwaarden gehanteerd.

Iedereen kan zich aanmelden voor de competitie, maar om uiteindelijk geselecteerd te kunnen worden moeten de spelers o.a. voldoen aan een aantal criteria:

  • De speler/speelster dient een actieve handicap (maximaal 36.0) te hebben die gebaseerd is op recent bewezen speelsterkte tijdens qualifying wedstrijden.
  • De speler/speelster doet regelmatig mee met kampioenschappen, maandbekers en/of andere qualifying wedstrijden.
  • De speler/speelster heeft een goede team- en wedstrijdmentaliteit en is bereid tot een goede samenwerking met de teamleden.
  • De speler/speelster toont sportief gedrag.
  • De speler/speelster neemt deel aan een (eventueel op te zetten) trainingsprogramma.
  • De speler/speelster is bereid de financiële consequenties van het competitiegebeuren te dragen.
  • De speler/speelster moet alle competitiedagen, waarin hij/zij door de captain is opgesteld, beschikbaar zijn.
  • De speler/speelster accepteert dat de teamcaptain beslist over de opstelling van ingeschreven teamleden indien het team uit meer dan 6 personen bedraagt.
  • De speler/speelster conformeert zich aan het voorgeschreven tenue (witte polo met GCMB logo, blauwe trui of spencer met GCMB logo, beige broek of afwijkende andere kleur voor gehele team).

De speeldata voor de competitie in 2018 zijn al bekend gemaakt door de NGF.

Het bestuur wil bevorderen dat er meer lage handicappers en meer prestatie gerichte teams aan de competitie meedoen doen en het wil deze teams ook financieel ondersteunen door een bijdrage beschikbaar te stellen voor een team trainings- en/of voorspeel-programma. De daarvoor beschikbare bedragen zijn nog niet bekend gemaakt. De wedstrijdcommissie streeft erna de heren en dames teams die op zondag spelen ( 36 of 27 holes) en het eerste dames en heren senioren team als prestatie gerichte teams aan te merken. Deze teams zullen door de wedstrijd commissie worden samen gesteld. De andere teams alsmede de twee-maal-negen-teams zullen meer in overleg met de deelnemers worden geformeerd.

Voor het mee spelen in de NGF competitie wordt verwacht dat het team in clubkleding van GCMB speelt. Voor de aanschaf van de clubkleding wordt eenmalig door het bestuur van de club 50% van de aanschafprijs vergoed (dit is: een witte polo met GCMB logo, een blauwe trui of spencer met GCMB logo).

Tot slot te uwer informatie: in de NGF competitie wordt uitsluitend matchplay gespeeld zonder handicapverrekening.

Schrijf zo spoedig mogelijk via de wedstrijdkalender in voor de spelvorm die uw voorkeur heeft.

Lid worden